• Suomalaista käsityötä
  • Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen (vain Suomi) yli 100 euron tilauksiin!
  • Ilmainen toimitus kotiin (vain Suomi) yli 120 euron tilauksiin!
  • Tilaukset Suomen ulkopuolelle: ota yhteyttä info@korukivi.fi
  • Suomalaista käsityötä
  • Ilmainen toimitus Postin noutopisteeseen (vain Suomi) yli 100 euron tilauksiin!
  • Ilmainen toimitus kotiin (vain Suomi) yli 120 euron tilauksiin!
  • Tilaukset Suomen ulkopuolelle: ota yhteyttä info@korukivi.fi

Spektroliitin laatuluokitus

Korunvalmistusta varten hiottu spektroliitti voidaan luokitella neljään laatuluokkaan: A+, A, B ja C. Hiotun spektroliitin tärkeimmät laatukriteerit ovat värin voimakkuus ja tasaisuus, kiven eheys ja hionnan laatu.

Käytämme koruissa korkealuokkaisia A+ ja A -luokkien kiviä. Myymälästämme voit korujen lisäksi ostaa valmiiksi hiottuja A+ ja A -luokan spektroliittikiviä (hinnat koon mukaan € / kpl). Myytävänä on myös B ja C -laatua (hinta 4,00 € / g).

A+ -luokka

Korkealuokkaisessa A+ -luokan hiotussa kivessä väri on voimakas ja väriä on oltava koko kiven alueella. Ulkonäköä häiritseviä vaaleanharmaita juovia, säröjä, halkeamia tai sulkeumia ei sallita. Hionnan laadun tulee olla erinomainen. Kivi tulee olla hiottu oikeassa suunnassa siten, että väri näkyy parhaiten lähes kohtisuoraan kiveä katsottaessa. Kiven muodon ja kiillon tulee olla moitteettomia. Kiillossa ei saa näkyä epätasaisuutta. Hiomajälkiä, himmeyttä tai naarmuja ei sallita.

A-luokka

Laadukkaan A -luokan kiven väri on voimakas ja väriä on oltava koko kiven alueella. Vähäiset vaaleanharmaat juovat tai vähäiset sulkeumat sallitaan. Hionnan laadun tulee olla erinomainen. Kivi tulee olla hiottu oikeassa suunnassa siten, että väri näkyy parhaiten lähes kohtisuoraan kiveä katsottaessa. Vähäinen poikkeama hiontasuunnasta sallitaan, jos kivi on muuten virheetön. Hiotun kiven muodon ja kiillon tulee olla moitteettomia. Kiillossa ei saa näkyä epätasaisuutta. Hiomajälkiä, himmeyttä tai naarmuja ei sallita.

B-luokka

B -luokan hiotun kiven väri on voimakas ja väriä on oltava koko kiven alueella. Vaaleanharmaita juovia tai sulkeumia sallitaan vähäisessä määrin. Hionnan laadun tulee olla hyvä. Hiotun kiven muodossa ja kiillossa sallitaan vain vähäiset puutteet A -laatuun verrattuna, kuten vaikeasti havaittavia hiomajälkiä tai himmeyttä lähellä reunaa. Hionnan suunta ja väri-ilmiön suunta ei ole paras mahdollinen.

C-luokka

Edellisiin luokkiin kuulumaton, heikompilaatuinen hiottu spektroliitti. Kivessä on väriä vain osittain tai väri on heikkolaatuinen. Vaaleanharmaita juovia tai sulkeumia on runsaasti. Hiotun kiven muoto tai kiilto on enintään välttävä. Hionnan ja väri-ilmiön suunta on virheellinen.